nlendeples

Beste coffeeshop-eigenaren,

Om verwarring te voorkomen benadruk ik met dit schrijven voor de zekerheid nog even waar het stichting Suver Nuver om te doen is.

Het verstrekken van medicinale wietolie is oorspronkelijk een van de acties geweest die stichting Suver Nuver startte, om de hypocrisie van het Nederlandse softdrugsbeleid aan de kaak te stellen. De mensen die onze wietolie gebruiken zijn ziek en nemen de druppels voor medicinale doeleinden (uitbehandelde kankerpatiënten, lijders aan ziekten als reuma, epilepsie, Crohn, et cetera).

Het merendeel van onze oliegebruikers is bejaard. Zij willen niet stoned of high worden, maar wel van hun klachten af komen (tegen pijn, tics, om te kunnen slapen, eten, et cetera). Dit is een ándere en nieuwe groep mensen dan de groep recreatieve gebruikers. Omdat zieken baat bij onze olie hebben, is onze stichting inmiddels meer een patiëntenvereniging geworden dan een activistische groep. In onze optiek is het namelijk harteloos om deze groep mensen wietolie te ontzeggen.

Onze stichting wil de recreatieve sector niet tegenwerken, integendeel. Wij willen vanaf de oprichting juist sámenwerken met de coffeeshops. Wij kunnen elkaar versterken om de Cannabisplant gelegaliseerd te krijgen. De recreatieve sector moet blijven wat ie is, en versterkt worden waar het kan. Ik ben al decennialang een blower, een coffeeshopbezoeker en een voormalig coffeeshopeigenaar.

Kom vooral op visite in onze social clubs en kijk wie daar naar binnen komen. Luister waar de gesprekken over gaan, als dat mag. Iedereen is van harte welkom. Ik ben meestal ook op de clubs tijdens de inloopmiddagen (zie http://www.suvernuver.org/socialclubs voor openingstijden en adressen).

Kom naar me toe als je vragen hebt.

Rinus Beintema

Voorman van stichting Suver Nuver

P.S. Op http://www.suvernuver.org/informatie/brochure staat de pdf van onze Informatiebrochure.